Jonna Malmgren (till höger) i bronsmatchen mot Antim Antim, Indien, under brottnings-VM i Belgrad. Foto: TT

Jonna Malmgren säkrade svensk OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Brottaren Jonna Malmgren säkrade en svensk kvotplats till OS i franska huvudstaden Paris nästa sommar.

– Jag har jobbat stenhårt för detta, säger hon på sociala medier.

Malmgren blev femma i brottnings-VM i serbiska Belgrad efter att ha besegrat grekiskan Maria Prevolaraki i 53-kilosklassen.

– Jag sade att ”jävlar nu ska jag ta den där OS-platsen. Jag har jobbat stenhårt för detta och det har varit en känslomässig berg- och dalbana, säger Jonna Malmgren.

Föll tungt i bronsmatchen

Faktum är att det kunde ha gått ännu bättre för den dubbla Europamästaren. För Jonna Malmgren tog sig hela vägen till bronsmatchen där hon föll tungt mot Antim Panghal med 16-6. Den 19-åriga indiskan har tagit guld i U20-VM både 2022 och 2023, och i år tog hon silver i asiatiska mästerskapen i 53-kilosklassen.

– Jag inledde skitbra i morse men sedan på bronsmatchen fick jag inte till det. Jag körde slut på mig själv helt, men sedan kom jag tillbaka och ville ha den där OS-platsen, säger Malmgren på sociala medier och avslutar sedan med:

– Mot OS!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.