Alex Bjurberg Kessidis brottas semifinal klockan 13.00 i dag. Foto: Svenska brottningsförbundet

Svensken till VM-final: Tröttade ut honom

Uppdaterad
Publicerad
Alex Bjurberg Kessidis framgångar på brottningsmattan fortsätter.
Efter att i somras ha erövrat ett brons i Europeiska spelen i Minsk har svensken nu ny medaljkänning i VM i Astana, Kazakstan.
– Jag fick övertag i andra när jag kände att han började bli trött, säger 24-åringen till SVT Sport.

Alex Bjurberg Kessidis hade i och med avancemanget till semifinal i 77-kilosklassen i VM i Kazakstan redan säkrat en OS-biljett. Svensken slog inte av på takten för det. Han är nu klar för final efter att ha slagit Karapet Chalyan, Armenien med 5-2.

Armeniern hade ett litet övertag i den inledningsvis jämna matchen. Då lyckades svensken, pressad mot kanten med ett snyggt kast som drog ner applåder från läktarna. Han vände på sin motståndare och matchen och tog ledningen med 5-2.

– Jag hade övertaget i början men sedan tog han över. I andra när jag låg under fick jag övertaget igen när jag kände att han började bli trött, säger Alex Bjurberg Kessidis till SVT Sport.

Möter ungersk veteran i finalen

Med 1,25 kvar på klockan kunde svensken försvara sin ledning resten av tiden.

I finalen som avgörs på tisdageftermiddagen möter han den ungerske veteranen Tamas Lorincz, som har vunnit ett flertal internationella medaljer men aldrig tagit hem ett VM-guld.

– Brottas jag som jag gjorde idag och har samma tänk så blir jag världsmästare i morgon, säger Kessidis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer