Svenska brottningsförbundet: ”En av de mest lysande stjärnorna”

Publicerad

Frank Andersson var en ikon inom brottningsvärlden och en av de absolut störst idrottsstjärnorna. Svenska brottningsförbundet beskriver 62-åringens bortgång som en stor chock.
– Hela brottningsfamiljen, som är ganska liten men stark, tar detta väldigt hårt, säger Zakarias Tallroth på Svenska brottningsförbundet.

– Frank var ju en jättestor talang när han slog igenom som junior. Sedan fortsatte han att dominera i svensk brottning men även internationellt. Han var framförallt en av de största genom tiderna, säger Zakarias Tallroth, kommunikations- och marknadsavsvarig på Svenska brottningsförbundet.

Vad var Franks främsta styrkor som brottare?

– Jag tror det var att han var en extrem tävlingsmänniska. Han presterade när det gällde som mest vid flera flera tillfällen. Han var en otrolig brottare rent tekniskt.

VM-guldet 1977

Zakarias beskriver VM-guldet i Göteborg 1977 som den största höjdpunkten i Frank Anderssons karriär.

– Han gjorde det på ett väldigt spektakulärt sätt, kommentatorn sa ”det går aldrig”, men Frank gjorde det och blev världsmästare, säger han och fortsätter:

– Det var hans första titel, bara det är väldigt stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Frank Anderson 1956-2018

Mer i ämnet