Brynäs kanadensare Daniel Paille fick ledas av isen efter den brutala tacklingen – men uppges vara okej. Foto: Bildbyrån

Bekräftad hjärnskakning för Brynässtjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Efter det brutala överfallet av Mannheim-spelaren Thomas Larkin gavs först lugnande besked om Brynässtjärnan Daniel Paille. Under onsdagsförmiddagen undersöktes Paille – och nu kommer nya uppgifter.

– Han har ådragit sig en hjärnskakning och blir borta minst en vecka, bekräftar Brynäs sportchef Stefan Bengtzén för SVT Sport.

Det var Mannheims USA-födde italienske landslagsman Thomas Larkin som stod för det som alla beskriver som ett rejält överfall.

– Katastrof, man kan ha ihjäl någon på det där vise SVT-experten: ”Vill se ett extremt hårt straff”t. Det är meningen att vi ska hålla på med elitidrott, men det här är ”Kalle Anka-nivå”, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén om tacklingen som gav ett bistert slut på matchen.

– Jag försökte prata med deras tränare efteråt men det enda han sa var ”Fuck!, Fuck!, Fuck!”. Det var ingen mening, fortsätter Bengtzén till GD.

”Fula grejer”

Även Brynäs tränare Tommy Sjödin sågar tyskarna och beskriver incidenten som bland det värsta han sett.

– Det är fula grejer det där. Men jag är inte förvånad att det händer mot just ett tyskt lag. Dom har många ”wannabe-NHL-spelare” som ska komma till Europa och visa grejer, säger Tommy Sjödin.

Brynäs vann matchen med 2-1 och är vidare till kvartsfinal i CHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer