Lyckad omstart för krisande Karlskrona

Före OS-uppehållet – noll vinster av tre möjliga mot Brynäs.

Efter OS-uppehållet – full pott mot Brynäs för jumbon Karlskrona.

Mycket tack vare en comebackande målvakt.

Johan ”Honken” Holmqvist har varit klubblös sedan kontraktet med Karlskrona gick ut i fjol. Förra veckan skrev målvakten på för just sin senaste klubb – och det blev seger direkt i återkomsten mot Brynäs som han tidigare spelat för under tio säsonger.

Borta mot Brynäs vann KHK med 4–1, 39-årige Holmqvist släppte in Drew Millers snurrfintsmål i powerplay fram till 1–0 i mitten av andra perioden, men resten av Gävlelagets skott stoppade ”Honken”. 29 räddningar i Gavlerinken och eftersom utespelarna i Karlskrona var spelsugna i stället för ringrostiga efter uppehållet så blev omstarten lyckad för SHL-jumbon.

Joel Kellman stod för kvitteringen till 1–1, sedan var han involverad i ett riktigt fint klapp klapp-mål där han rappt passade Konstantin Komarek, som lika rappt förde pucken vidare till Carl Persson som fullbordade gästernas vändning.

Hemmalagets svar uteblev, istället utökade Bobo Peterson i sista perioden – och med två och en halv minut kvar av matchen fastställde Mattias Guter slutresultatet när han satte 4–1 i öppen kasse.