Bayern München säkrade tionde raka ligatiteln. Foto: TT

Tionde raka ligatiteln för Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Kaffe kaka, tionde raka.

Bayern München är tyska ligamästare – igen.

Ingenting verkar kunna stoppa Bayern München, åtminstone inte i Bundesliga.

I seriefinalen mot Borussia Dortmund var det inget snack, det var ett lag på planen. Den röda maskinen från München.

Serge Gnabry skickade vackert in 1–0 på volley efter en kvart. Samme Gnabry gjorde 15 minuter senare sitt andra för dagen – ett mål som däremot blev bortdömt för offside.

Det spelade mindre roll.

För bara minuter senare utökade Robert Lewandowski till 2–0, målmaskinens 33:e ligamål på 31 spelade matcher.

Emre Can reducerade på straff i början av andra halvlek, men mer spännande än så blev det inte, framför allt inte när Jamal Musiala punkterade matchen med sitt 3–1-mål i slutskedet.

Med tre omgångar kvar att spela är Bayern tolv ointagliga poäng före tabelltvåan Dortmund. Dortmund lär däremot lägga beslag på andraplatsen, då laget är åtta poäng före trean Bayer Leverkusen.

Ligasegern smakade nog extra gott för Bayern som med Bayern-mått mätt haft en medioker säsong. I tyska cupen blev det uttåg redan i 16-delsfinalen medan Villarreal stod för en jättesensation och skickade ut den tyska jätten i Champions League-kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.