Visa alla (2)

Fasth efter finalförlusten: ”Ett jävla lotteri”

Viktor Fasth gjorde en bra match i Växjö-kassen men svarade samtidigt för ett blekt agerande på JYP:s ledningsmål. En puck han borde tagit, enligt Mikael Renberg. Själv tyckte Fasth att hans lag spelade tillräckligt bra för att ha kunnat vinna finalen. – Det känns surt. Vi gör inga mål och då är det svårt att vinna, sa målvakten till SVT Sport.

Men en puck fick ju faktiskt Växjö in i den finska kassen. Men målet godkändes inte.

– Som regelverket är så är det fifty-fifty där och det känns som ett jävla lotteri varje gång, sa Fasth.

Nu bär det av till OS med en finalmiss istället för en SHL-titel i bagaget.

– Det hade varit roligt att vinna ikväll men det är inte så mycket att göra åt, det är som det är. Planet går 06.40 i morgon bitti, sa Fasth lite bittert.

Många besvikna Växjö-spelare ikväll efter en match där smålänningarna gick mållösa. Något de inte gjort på hemmaplan under hela säsongen. Och bara en gång på bortais.

– Men jag tycker vi har ett mål som ska vara godkänt men jag är inte domare så det är inget jag kan påverka, sa Elias Pettersson efter slutsignalen.

Men ikväll mötte de ett riktigt bra finskt motstånd.

– JYP är ett väldigt bra lag. De gjorde det väldigt svårt för oss. De satte hög press och idag löste vi inte situationer så bra som vi gjort under säsongen, sa Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer