Jonty Rhodes. Foto: TT Nyhetsbyrån

Världsstjärnan tar över svensk cricket

Uppdaterad
Publicerad

Cricket ska ta större plats i svensk idrott i framtiden. Det hoppas i varje fall Svenska cricketförbundet, som anställt den legendariske sydafrikanske ex-spelaren Jonty Rhodes som ny huvudtränare för landslaget. Den 51-årige storstjärnan ska även bidra med sin expertis på ungdomssidan, skriver förbundet på sin webbplats.

”Jag är verkligen glad över möjligheten att få flytta till Sverige med min familj och ser fram emot att få arbeta tillsammans med svensk cricket”, säger Rhodes, som just nu är en av flera tränare i Kings XI Punjab i den indiska jätteligan.

Rhodes, som anses vara en av cricketvärldens största genom tiderna, börjar sin anställning i november.

”Hans iver att stödja vår vision i Sverige som huvudtränare kommer att bli otroligt värdefull för att bidra till att vår utveckling går framåt”, säger Zalmay Daftani, ordförande i Svenska cricketförbundet.

Cricket är på stark frammarsch, och enligt förbundet är det den näst snabbaste växande sporten i Sverige just nu.

MER CRICKET: Efterlängtad cricketsäsong kan starta (14 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.