Lag Hasselborg har inlett Canadian Open med två vinster. Foto: Bildbyrån/Instagram

Babyboom i lag Hasselborg – siktar mot VM

Uppdaterad
Publicerad

Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer meddelade i går att de är gravida medan Sara McManus nyligen fick barn. Babyboom råder i lag Hasselborg som siktar mot VM som avgörs i Sandviken i mars.

Lag Hasselborg befinner sig i Kanada och har inlett grand slam-tävlingen Canadian Open med två vinster. De vann tävlingen när den senast avgjordes 2020 och i nattens match, svensk tid, vann de med 8–0 mot USA. Dock spelade lag Hasselborg med enbart tre personer då Sara McManus är mammaledig efter att nyligen fått barn och reserven Therese Westman blev sjuk.

Dessutom meddelade skippern Anna Hasselborg och lagkompisen Agnes Knochenhauer i går på sociala medier att de är gravida.

– Vi tror inte att det ska påverka den här säsongen, speciellt fram till VM, särskilt mycket. Sen kanske det blir mer bekymmer efteråt med långa resor till Kanada och annat men VM går på hemmaplan så det tror vi inte ska bli något problem om de är aktuella, säger förbundskaptenen Maria Prytz till SVT Sport.

VM avgörs i Sandviken i mars

VM avgörs i Sandviken 18–26 mars. Lag Hasselborg ställs mot lag Wranå i VM-kvalet som avgörs i mitten av februari och då är planeringen att Sara McManus ska vara tillbaka.

– Deras sportsliga satsning ligger kvar som planerat och de har bra stöd av sina tränare. Både Anna och Agnes har erfarenhet av att vara gravida och träna, sen vet man ju aldrig hur det går och känns under tiden men än så länge mår båda bra, säger Maria Prytz.

På herrsidan har även lag Edin inlett med två segrar i Canadian Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.