Niklas Edin får vänta på spel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Curling-VM pausas – samtliga ska testas

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera positiva testsvar av covid-19 vid curling-VM i Kanada – pausas nu turneringen och samtliga lag ska testas under dagen.

Sverige skulle spela VM-semifinal under lördagen efter att ha avslutat grundserien med ett fint facit med elva segrar på 13 matcher i grundserien.

Sverige kommer möta antingen Schweiz eller Skottland i semifinal. Skottland slog mycket överraskande ut hemmanationen Kanada i kvartsfinal. Bara en enda gång i historien tidigare – år 1976 – har Kanada missat att nå semifinal i VM.

Men nu pausar arrangören turneringen med anledning av att flera fall av covid-19 har konstaterats. Nu ska samtliga lag i mästerskapet testas under dagen, och i väntan på provsvar kommer inga matcher att spelas.

Noterbart är att ingen av spelarna i slutspelslagen återfinns bland de tidigare positiva covidfallen. De svenska spelarna har hittills testats fem gånger under turneringen.

Nya besked kring de uppskjutna matcherna och mästerskapets fortsättning kommer senare.

KLIPP: Svensk jättevändning mot Kanada – klart för slutspel (8 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.