VM-guld till Sverige – nu har de vunnit allt. Foto: Bildbyrån.

Lag Hasselborg klara för final i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg fortsätter att göra bra ifrån sig i grand slam-turneringen Players Championship i Kanada. Nu väntar final senare under söndagen efter seger mot det kanadensiska laget Kerri Einarson.

Det var skippern Anna Hasselborg själv som fick spela huvudrollen i semifinalmatchen inför storpubliken i Toronto.

Med sista sten och när det som bäst behövdes lyckades Hasselborg dra in en sten mitt i boet och ta den poäng som krävdes för seger, 5–4.

Svenskorna är obesegrade i den prestigefyllda tävlingen. Fem raka segrar i gruppspelet har följts av imponerande segrar i kvarts- och semifinalerna. Finalen spelas klockan 22, svensk tid, på söndagen.

Edin ut i kvarten

Där väntar lag Kerri Einarson från Winnipeg i Kanada som Hasselborg besegrade med 5–2 i gruppspelet.

Players Championship blir den sista storturneringen för säsongen som Anna Hasselborg spelar i Kanada. Veckan efter påsk väljer hon att spela VM i mixeddubbel i Stavanger i Norge tillsammans med Oskar Eriksson, i vanliga fall i herrarnas lag Edin.

Då kommer hennes lag istället att – för en tävling – ledas av den skotska världsstjärnan Eve Muirhead i touravslutningen i kanadensiska Saskatoon.

För herrarnas lag Niklas Edin tog Players Championship slut i kvartsfinal. De svenska världsmästarna höll inte för favorittrycket utan förlorade mot kanadensiska lag Brendan Bottcher med 5–7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.