• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT Nyhetsbyrån

De väntade guldlagen spelar EM i curling

Uppdaterad
Publicerad

Det blev de väntade lagen som togs ut till curling-EM – OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg och de regerande världsmästarna i lag Edin.

”På damsidan hade vi konkurrens mellan Lag Hasselborg och Panthera. Båda lagen har övertygat i inledningen av säsongen och ligger i den absoluta världstoppen. Under de senaste veckorna har Lag Hasselborg visat riktig storform”, säger förbundskaptenen Peja Lindholm i ett pressmeddelande.

Niklas Edins lag var mer självklart, då de är ensamma på herrsidan i landslaget.

EM avgörs i Tallinn i Estland den 16–24 november.

Fakta: EM-truppen i curling

Damer: Lag Hasselborg, Sundbybergs CK: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs. Reserv: Johanna Heldin.

Herrar: Lag Edin, Karlstads CK: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Reserv: Daniel Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.