Lag Anna Hasselborg siktar på VM 2024 och OS 2026. Foto: Jonas Ekströmer/TT

EM-missen grämer fortfarande lag Hasselborg: ”Konstigt vore annars”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på sju år står lag Hasselborg utanför ett mästerskap. Om det grämer OS-bronsmedaljörerna 2022?

– Ja, konstigt vore det självklart annars, säger Anna Hasselborg till SVT Sport

EM i Aberdeen, Skottland, pågår för fullt och för Isabella Wranå blev det storförlust i semifinalen mot Italien under torsdagen.

– Vi har varit i den situationen de är i, att göra sitt första mästerskap och alla känslor och all press som det innebär. Även om det är många år sedan, så minns jag den känslan. Jag tror att de kommer repa sig och ta bronset mot Norge, säger Anna Hasselborg som har OS-guld och dubbla EM-guld på meritlistan.

Det är första gången sedan 2016 som lag Hasselborg inte representerar Sverige på ett mästerskap. Och 34-åringen medger att förlusten i kvalet till EM fortfarande grämer.

”Känner oss hungrigare”

– Ja, konstigt vore det självklart annars. Det är idrott och en konkurrenssituation, så klart skulle vi vilja vara där och representera Sverige. Men vi hade ett kval och vi förlorade, så enkelt är det.

Anna Hasselborg försöker också se det positiva med situationen. Missen har gett vila, om än ofrivillig, samt sporrat laget vars målsättning är att nå VM 2024 och därefter OS 2026.

– Vi känner oss hungrigare och mer taggade än på länge. Jag ser väldigt positivt på framtiden och tror att vi och lag Isabella Wranå kommer att göra varandra bättre ända in i en OS-uttagning.

Lag Wranå spelar bronsmatch i curling-EM i dag 15.00 i SVT1/Play.

MER CURLING: Lag Wranå förnedrat i semifinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige förnedrat i semifinalen: ”Aldrig sett något liknande” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.