Lag Edin. Foto: Bildbyrån

Fjärde vinsten för Lag Edin

Uppdaterad
Publicerad

Lag Niklas Edin har hittat sitt spel i curling-VM i Las Vegas.

Tjeckien besegrades på tisdagskvällen med 8-4 efter stabilt svenskt spel.

Lag Niklas Edin har vunnit fyra av sex matcher i VM-turneringen och ligger just nu på slutspelsplats, och fortsätter man som man gjort de tre senaste matcherna kan man mycket väl ta en av de två direktplatserna till semifinal.

11–4 mot Danmark och 7–2 mot Finland följdes upp med 8–4 mot Tjeckien.

Även om det var den på papperet jämnaste matchen av de tre senast spelade, var det egentligen aldrig någon fara att de regerande mästarna skulle tappa segern.

Tjeckien stal visserligen en poäng direkt i den första omgången, men medan lag Edin tog idel tvåpoängare fick tjeckerna aldrig med sig mer än en poäng från någon omgång. Efter ytterligare en tvåpoängare från det svenska laget till ställningen 8–4 i den nionde omgången, valde man därför att slänga in handduken.

Lag Edin ligger just nu tvåa i tabellen, bakom Kanada som vunnit alla sina matcher hittills, men man har en match mer spelad än de flesta andra lagen. Inget annat lag kan dock gå om Sverige, utan som bäst gå upp på samma poäng.

Ettan och tvåan efter grundserien går direkt till semifinal, medan lag placerade på platserna tre till sex gör upp i kvartsfinaler.

Lag Edin har sex matcher kvar i grundomgången då alla lag möter varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.