Anna Hasselborg drömmer om VM-guld. Foto: SVT/Bildbyrån.

Hasselborg: ”Finns inget VM-spöke”

Uppdaterad
Publicerad

Två VM-silver – men inget guld.

Kommer fullträffen för lag Hasselborg i Kanada om några veckor?

– Det finns inget spöke, säger Anna Hasselborg.

Den svenska curlingstjärnan var gäst i SVT:s ”Helgstudion” på söndagen och underströk att det är stor skillnad på de två VM-silvren som hennes lag tagit hittills, i Kanada 2018 och Danmark 2019.

– De är på helt olika sätt. Det första var direkt efter OS vilket var ett otroligt speciellt VM att spela och förra silvret var kanske det suraste. Det var en välspelad match men vi hade inte sista sten i sista omgången och kunde inte avgöra själva, säger Hasselborg om förlusten mot Schweiz i Silkeborg, 7-8.

Lag Hasselborg har vunnit både OS-guld och dubbla EM-guld och tillhör favoriterna inför VM i Calgary i månadsskiftet april-maj.

– Jag hoppas att vi ska kunna försätta oss i en situation där vi har avgörandet i egna händer och chans att ta guld. Det är ju drömmen, säger Anna Hasselborg.

Herr-VM i Calgary pågår just nu och lag Edin möter Ryska curlingförbundets lag samt Norge i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.