Hasselborg och Eriksson överlägsna – klara för kvartsfinal. Foto: TT

Hasselborg och Eriksson överlägsna – klara för kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Anna Hasselborg och Oskar Eriksson lyckades vända ett 1–3-underläge i åttondelsfinalen i curlingens VM i mixeddubbel.

Nya Zeeland besegrades med 9–4 och laget är nu klara för kvartsfinal.

– Det var härligt att få en bra match inför kvartsfinalen, säger Hasselborg till internationella curlingförbundet.

Efter två omgångar låg svenskarna under med 1–3. Men därefter lyckades inte syskonen Bridget och Sean Becker ta mer än en poäng i matchen.

– Vi började lite skakigt, hittade inte riktigt isen, men fortsatte att kommunicera och lärde oss av varje missad sten, säger Hasselborg till internationella curlingförbundet.

– Sen började vi sätta sten och fick en trea med oss, gjorde några fina omgångar och kunde kontrollera matchen. Det var härligt att få en bra match inför kvartsfinalen.

Svenskarna svarade redan i den tredje omgången med en trepoängare och ytterligare fem poäng kom i de tre följande omgångarna. Matchen var över efter sju av åtta omgångar.

Kompisar sedan tidigare

I kvällens kvartsfinal i VM i Stavanger väntar Tjeckien.

– Det ska bli jätteroligt, det är de här tuffa matcherna som man ser fram emot. Vi lär oss varje match och ska bara fortsätta på det spåret.

Det är första gången som kompisarna Anna Hasselborg och Oskar Eriksson spelar ett internationellt mästerskap i mixeddubbel. Hasselborg är annars skipper i det framgångsrika laget som tog OS-guld och EM-guld i fjol och nyligen silver i VM.

Eriksson spelar i lag Niklas Edin som tog VM-guld för en tid sedan.

– Vi har så kul tillsammans. Det är ganska annorlunda jämfört med vanlig curling, men i slutändan handlar det om att sätta sten, säger Hasselborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.