Foto: Bildbyrån.

Knapp förlust för lag Edin mot Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin fick erkänna sig besegrade efter en jämn match mot Kanada i Curling World Cup i Jönköping.

– Det kändes inte som att vi riktigt var där, vi fick ingen bra start, säger Niklas Edin i en intervju med Svenska Curlingförbundet.

Sverige åkte på en tuff förlust efter en jämn kamp i Curling World Cup i Jönköping. Det gästande landslaget tog hem prestigemötet med 5-4.

Lag Edin tog ledningen i den första omgången men sedan var det kanadensarna som var i förarsätet matchen igenom. Lag Dunstone gick upp till en 2-1 och en 4-2-ledning.

– Det kändes som att vi fick en del gratis på grund av deras missar och att de hade bättre lägen än vi hade, säger Niklas Edin till Svenska Curlingförbundet.

I den sjätte omgången kom så matchens höjdpunkt när kapten Niklas Edin lyckades stöta ut tre kanadensiska stenar och kvittera till 4-4.

Men det ville sig inte för de svenska herrarna. I en högdramatisk avslutning kunde kanadensarna avgöra med en öppen utslagning och alltså ta hem matchen.

– En helt rättvis seger för dem som spelade bättre än vad vi gjorde idag, avslutar Edin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.