Lag Hasselborg vann i natt en ny Grand Slam-titel. Foto: Bildbyrån

Lag Anna Hasselborg tog historisk Grand Slam-seger

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg fortsätter att imponera.

På söndagskvällen kom lagets tredje raka Grand Slam-seger.

Fler raka segrar har inget lag tagit förut.

– Det känns sjukt häftigt, säger Hasselborg.

Lag Anna Hasselborg går från klarhet till klarhet. Svenskorna, som i november vann EM i Helsingborg vann i natt i kanadensiska Yorkton lagets tredje raka Grand Slam-titel efter en dramatisk final i Canadian Open mot fjolårets VM-bronsmedaljörer i lag Kim Min-ji.

Finalen blev en riktig rysare som avgjordes först i skiljeomgång, där Lag Hasselborg utnyttjade att de hade sista sten och vann matchen med 7–5.

– Det var verkligen en tajt match, och det var så härligt att ha sista sten i skilje och få avgöra själva, säger Hasselborg till SVT Sport.

– Vi gör en fin skiljeomgång och får en sistasten som vi ville ha, och så sätter vi den helt enkelt!

Vad kände du då?

– Det var helt fantastiskt, verkligen! Helt fantastiskt!

ARKIV: EM-guld till Lag Hasselborg (23 november)

Tangerade rekord

Grand Slam-titeln var lagets femte totalt, och alltså deras tredje i följd. Inget annat damlag har vunnit fler Grand Slam-titlar i följd, och bara ett lag (Kanadas Lag Rachel Homan) har vunnit tre tävlingar i följd tidigare.

– Det känns skithäftigt, verkligen! Det är nästan lite svårt att fatta, att vi har gjort det och att det är så få som har gjort det förut, säger Anna Hasselborg.

Kan du förklara att det har gått så bra för er den här säsongen?

– Jag vet inte riktigt, om jag ska vara ärlig. Men vi har verkligen haft en bra plan som vi tror på, vi har fortsatt att jobba med vår coach Wayne Middaugh och det känns som att det är mycket som stämmer just nu. Både det tekniska och hur vi kommunicerar på isen och vi har bra självförtroende.

– Det känns som att alla spelar bra och backar upp varandra. Det är det klassiska, att det är väldigt många små saker som stämmer.

I Lag Hasselborg ingår även Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs.

MER CURLING: Talangerna bemöter vanligaste fördomarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.