Lag Edin är klart för final i curling-EM

Uppdaterad
Publicerad

I går blev lag Anna Hasselborg klart för final.

I dag ville herrarna inte vara sämre.

Lag Niklas Edin tog revansch på Italien och vann med 6-3.

I onsdags förlorade Sverige mot Italien med klara 7-2 i grundserien. Något som bäddade för en tuff semifinal när Lag Edin jagade revansch i reprisen. Och det blev en rysare ända till slutet.

– De spelade jättebra så vi visste att det skulle bli en tuff och lång match, säger Niklas Edin.

Halvvägs in i matchen var det lika på tavlan efter att Sverige kommit ikapp till 2-2 med minsta möjliga marginal. Italien begärde mätning men det visade sig att poängstenen var blågul.

Italien tog tillbaka ledningen med en poäng i sjunde omgången och Sverige svarade med två poäng i den nionde. Det stod 4-3 inför avslutningen och Sverige gjorde sig redo för eventuell skiljeomgång.

Men när Italien spelade den sista stenen blev den för kort. Sverige fick med sig två nya poäng i tionde omgången och vann till slut med 6-3.

– Det var jämnt ända till slutet och jag är jätteglad att vi inte behövde köra en skiljeomgång. Det var nervöst, säger Edin.

I finalen väntar antingen Skottland eller Norge. Den spelas 17.00 på lördag och visas på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.