Lag Edin vann alla gruppspelsmatcher. Foto: TT

Lag Edin fortsatt obesegrade i curling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Skottlands lag Ross Paterson i den sista gruppspelsmatchen med 7-3. Därmed gick lag Edin obesegrat genom gruppspelet i curling-EM i Helsingborg – nio raka segrar.

Lag Edin spelar storartat i EM och det fick även Skottland erfara idag. Sverige besegrade Skottland tämligen komfortabelt med 7-3.

Vid ställningen 5–3 i nionde omgången slog skippern Edin bort en skotsk sten i mitten av boet och Sverige noterades för en tvåpoängare. Därefter gav Skottland, som fortfarande har chans på en semifinalplats, upp inför den tionde omgången.

Sverige gick därmed igenom gruppspelet med nio raka segrar.

– Vi har verkligen gjort en stabil grundserie och spelat bra när vi behövt. Vi har lite kvar att jobba på i starterna av matcherna, hur vi spelar i de första två-tre omgångarna. När vi väl kommer in i matcherna är vi svårstoppade, säger Edin till curlingförbundet.

34-årige Niklas Edin har under sin framgångsrika karriär tagit sex EM-guld. I laget ingår även Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson som alla var med och tog VM-guld i Lethbridge, Kanada, i våras.

Sverige möter Skottland  i semifinal, i den andra semifinalen möts Danmark och Schweiz, sedan Schweiz besegrat Italien i särspel i grundomgångens sista match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.