Lag Edin klart för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Lag Edin är klart för sin sjätte raka EM-final. Vid ställningen 8-4 gav motståndarena Skottland upp. I finalen ställs Sverige mot Schweiz.

– Det kändes som vi hade ett väldigt övertag, säger Niklas Edin till SVT Sport.

Dagens semi var en repris på förra årets EM-final. Då hade Sverige chansen att ta hem sitt femte raka EM-guld men skottarna skrällde då och vann med 9-5. Efter att ha slagit skottarna tidigare under dagen i gruppspelet så fick Lag Edin idag ytterligare revansch när man tog hem matchen med 8-4.

– En väldigt bra match för oss. När vi går upp till 3-0 tidigt så tvingar vi de till svåra slag för att försöka komma ikapp, säger Niklas Edin till SVT Sport.

Lag Edin ställs mot ett ungt Schweiz i finalen

Sverige är därmed klara för sin sjätte raka EM-final på herrsidan. I lördagens final ställs mot ett ungt schweiziskt landslag.

– De är duktiga och har vunnit JVM. De är unga och har allt att vinna och vi har allt att förlora. Vi måste fokusera och spela väldigt, väldigt bra för att vinna, säger skipper Niklas Edin till SVT Sport efter segern.

Sverige gick upp i en tidig ledning med 3-0 efter två omgångar. En tillstymmelse till nerv i matchen kunde anas när Skottland gick upp till 4-3 efter femte omgången. Men det blev till slut en kontrollerad seger för svenskarna och med 8-4 i nionde omgången så gav skottarna upp.

– Det kändes som att vi hade ett väldigt övertag, både spelmässigt och mentalt. En väldigt trygg och stabil insats, säger Edin till SVT Sport.

EM-finalen mellan Sverige och Schweiz kan du se i SVT Kunskapskanalen kl 10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.