Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige kritiserades efter missarna i VM-premiären: ”Brutalt jobbig omgång” Foto: SVT

Lag Hasselborg förlorade mot Kanada i VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ryckte upp sig, men det räckte inte efter mardrömsstart i VM-premiären mot Kanada där det tillslut blev förlust med 6-7.

– Sverige spelade upp sig bra, men Kanada hade en tillräckligt stor ledning för att ta hem matchen, säger SVT:s expertkommentator Eva Lund.

Lag Hasselborg gick in i VM-turneringen mot kanske tuffast möjliga motstånd i form av världsettan Kanada, som i år dessutom spelar VM på hemmaplan.

Det svenska laget fick en riktigt mardrömsstart och låg under med 1-4 efter de tre första omgångarna.

–Vilken brutalt jobbig omgång. Sverige spelar såklart inte bra, men man har inget flyt alls alltså, sa SVT:s expertkommentator Eva Lund efter en av de svenska missarna i inledningen av matchen.

Trots att Kanada sedan länge kontrollerade matchen, så lyckades Lag Haselborg skapa nerv i matchen genom att först stjäla en poäng i den nionde omgången och därmed reducera till 5-7.

I den sista och tionde omgången behövde Sverige ta två poäng för att nå ett likaläge, men svenskorna lyckades bara knipa en pinne och förlorade tillslut med 6-7.

–Det är ett starkt svenskt lag även om det blev förlust. Sveriges precision gick upp i slutet av matchen. Det bådar gott inför i morgon (söndag), säger Lund.

Under söndagen får Lag Hasselborg chans att revanschera sig då två matcher står på schemat i form av Norge, 13.00, och Italien, 20.00.

Båda matcherna sänds i SVT:s kanaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.