Lag Anna Hasselborg förlorade prestigematchen mot Schweiz vid EM i Helsingborg. Foto: TT.

Lag Hasselborg förlorade prestigemötet med Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

I den andra gruppspelsmatchen i curling-EM i Helsingborg förlorade den regerande Europamästaren Lag Hasselborg mot den regerande världsmästaren Schweiz som vann med klara 9-3.

– Vi sätter många bra slag i första men gör några misstag och hittar inte riktigt känslan för isen. Det är det som avgör skulle jag säga, säger Agnes Knockenhauer till TT efter matchen.

Matchen var över redan efter den sjunde omgången. Schweiz under ledning av Alina Paetz gjorde 3-0 i den sjunde omgången och Sveriges Lag Hasselborg tackade för matchen.

– De var inte riktigt där och hade inte riktigt de rena träffarna men det här betyder ingenting för det stora hela. De kommer att skaka av sig det här, säger SVT Sports expertkommentator Eva Lund efter förlusten i den tidiga prestigematchen (start 09.00).

Tuff start för Edin

De svenska herrarna följde upp de två inledande segrarna mot Danmark (9–3) och Schweiz (8–5) med att på söndagen även besegra förra årets EM-bronsmedaljör Italien med 10–4.

Detta trots en tuff start och tidigt underläge.

– Vi fick knyta näven i fickan och verkligen kämpa oss in i matchen från 0–2. Men vi kände att vi spelade bättre än dem och sen kom vi i kapp, tog en fyrapoängare och sedan var matchen över, säger Niklas Edin och tillägger:

-Det var en stabil och bra insats.

SVT Sport träffade curlinglagen inför EM på hemmaplan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.