Lag Hasselborg föll mot Ryssland – chans till revansch i semin

Uppdaterad
Publicerad

Båda lagen var redan klara för semifinal och lag Hasselborg hade ledningen med 4-2 efter fyra omgångar. Men Ryssland gick ikapp och förbi och ryskorna vann till slut med 8-6. Men Sverige får chans till revansch direkt i nästa match där man ställs mot Ryssland i EM-semifinal.

En sista gruppspelsmatch utan något större att spela för. Båda lagen var redan klara för semi men vilka de två lagen skulle ställas emot var inte klart.

Efter att Ryssland vunnit matchen står det nu klart att Sverige med skipper Anna Hasselborg i spetsen får chans till  revansch direkt i slutspelet.

– Jag tar med en väldigt bra känsla inför slutspelet, säger skippern Anna Hasselborg tilll TT efter 6–8-förlusten mot Ryssland.Personligen tycker jag att jag hittade en riktigt bra känsla i matchen även om vi inte vinner. Det är många stenar jag gillar.

Ryssland tog en tidig enpoängsledning efter första omgången. Men Sverige gick förbi efter fyra spelade omgångar och ledde med 4-2. Men sedan tog ryskorna över, sex poäng på de sista sex omgångarna.

”En del chanser som vi inte riktigt tar”

Ryssland hade också sista stenen i sista omgången som också blev avgörande, en poäng där för Ryssland och förlusten för Sverige var ett faktum.

TT: Vad behöver ni göra annorlunda för att vinna?

– Vi får en del chanser som vi inte riktigt tar. De ger oss inte många chanser sett över en match, så de vi får måste vi sätta, säger Anna Hasselborg efter förlusten.

Sverige blir därmed trea i gruppspelet efter två förluster, mot Schweiz och Ryssland.

Semifinalen börjar på imorgon kl 14 och kan ses i SVT 2. På andra sidan slutspelsträdet ställs Schweiz mot Skottland.

ARKIV: Lag Hasselborg blir klart för EM-semifinal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.