Anna Hasselborg. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN

Lag Hasselborg med tredje raka i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg har repat sig efter den blytunga starten på curling-VM i Kanada. Efter tre raka förluster kom på tisdagen tredje raka segern, 9–6 mot jumbon Turkiet.

I och med tidigare vinster mot Nya Zeeland och Skottland lever nu slutspelshoppet i allra högsta grad för det rutinerade laget, som gick in i turneringen med siktet inställt på medalj.

I grundomgången möter alla lag varandra, därefter går de sex högst rankade vidare till slutspel. Svenskorna, med OS-guld och dubbla VM-silver på meritlistan, låg efter inledande förluster mot Kanada, Norge och Italien sist av alla.

Segern mot Turkiet innebär en sjätteplats med en match mer spelad än skuggande Norge och USA. Härnäst väntar Danmark, som inlett med fyra vinster på fem matcher. Den matchen spelas klockan 23 på tisdagen, svensk tid.

Förutom medaljer på spel är VM också den första av två OS-kvaltävlingar.

SVT sänder VM-matchen mot USA på onsdag 13.00 på Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.