Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg vann mot Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg tappade 7-5 ledning till 7-7 i sista omgången mot Ryssland i curling-EM. Men Anna Hasselborgs sista sten bärgade segern för svenskorna med 8-7.

Med en poäng i den nionde rundan ledde Sverige med 7-5 inför den sista. Men efter två ryska poäng i den sista omgången innebar det 7-7 och matchen gick till skiljeomgång. Väl där såg Ryssland ut att gå mot segern, men en bra sten av skippern Anna Hasselborg gav Sverige vinsten.

Sara McManus, som saknats på grund av sjukdom, var tillbaka i laget och ersatte Johanna Hedlin, men det var Sofia Mabergs som var poängbäst i laget.

– Det här kändes som första matchen i turneringen nu när Sara är tillbaka. Johanna har gjort det bra och vi har bara förlorat två matcher med en annan laguppställningen, säger Hasselborg i Eurosports sändning efter segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.