Niklas Edin missar EM Foto: Bildbyrån

Niklas Edin missar EM – opereras i veckan för sin knäskada

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Edin missar EM i Östersund. Curlingstjärnan måste operera menisken.

– Givetvis kommer Niklas att vara saknad, det är en av världens bästa curlingspelare, säger sportchef Maria Prytz i ett pressmeddelande.

Skadan som Niklas Edin ådrog sig i grand slam-turneringen i Graind Paire var värre än befarat, och tvingar nu curlingslandslaget till en rokad.

Lagets trea, Oskar Eriksson, tar över rollen som skip och kommer att leda laget vid EM i Östersund 18-26 november.

– Niklas har genomgått undersökningar i Kanada och där kunde det snabbt konstateras att det är en skada på menisken som kräver operation. Förhoppningen är att operationen kan göras redan denna vecka men sedan väntar troligtvis månader med rehab innan han är tillbaka på curlingbanan igen, säger Sportchef Maria Prytz.

Daniel Magnusson, som agerat reserv i flera år, kliver in i laget.

– Givetvis kommer Niklas att vara saknad, det är en av världens bästa curlingspelare. Jag hoppas att han kan komma tillbaka till laget under säsongen, säger Prytz och fortsätter:

– Jag är inte orolig för laget vad gäller EM, det finns mängder av rutin i laget och även en vana att hantera den här typen av situationer där man tvingas skifta i sina roller. De är alla enormt skickliga curlingspelare. Det har de verkligen visat de senaste veckorna med fortsatta stora framgångar i Kanada trots att Niklas inte har varit med på isen.

Curling-EM inleds 18 november och sänds i SVT.

KLIPP: Oskar Eriksson om Niklas Edins skada: ”Högg till”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oskar Eriksson tar över rollen som skip och kommer att leda laget vid EM i Östersund 18-26 november. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.