Foto: TT

Niklas Edin tillbaka – fyra månader tidigare än planerat

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Edin tvingades opera knäet i slutet av oktober.

Nu är han tillbaka i spel och siktar mot sitt femte raka VM-guld.

– Det är mycket som står på spel, säger Edin till Radiosporten.

I höstas vann lag Edin sin första grand slam-titel sedan 2017, men de sista matcherna fick spelas utan skippern Niklas Edin. Han skadade knäet inför semifinalen och tvingades avbryta tävlingen. Nu är han tillbaka i spel – fyra månader tidigare än planerat.

– Prognosen var sex till nio månader och nu har det bara gått lite drygt två månader innan jag kunde spela första tävlingen. Dels sitter det på rätt ben så jag behöver inte komma så mycket längre än nittio grader och sen kunna använda ett skydd som låser vid nittio grader, säger Niklas Edin.

Gjorde comeback i Kanada

Niklas Edin gjorde comeback på en tävling i Kanada där lag Edin tog sig till final. Han har några månader kvar med rehab för att knäet ska bli helt återställt inför VM i april, men tävlingen i Kanada vittnade om att spelet finns där.

– Vi var väl ändå lite oroliga att det skulle bli lite tufft när vi startade turneringen men fick en bra start, vann egentligen rakt till slutspel så i och med det visste vi att nu är vi redan tillbaka i bra slag, säger Niklas Edin.

”Mycket som står på spel”

Ingen hade vunnit fler än två VM-guld innan lag Edin gjorde det. Nu vill Niklas Edin nå vad han kallar en ”ikonisk milstolpe” genom att vinna sitt femte raka VM-guld. En sådan vinst skulle betyda mycket.

– För oss själva känns det nästan lika stort som när vi går in för ett OS. Det är mycket som står på spel för att avsluta våra karriärer någon gång senare och kunna blicka tillbaka på vad vi gjort, säger Edin.

VM i curling spelas mellan 2-12 april i Las Vegas, USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.