Lag Hasselborg vann OS-guld i Sydkorea Foto: Bildbyrån

OS-hjältarnas satsning säkrad

Uppdaterad
Publicerad

Guldvinnarna i Lag Hasselborg satsar vidare mot OS 2022 – och de kommer att kunna göra det på heltid.

– Det är det vi tror krävs för att vi ska ta nästa steg och fortsätta att vara på toppen, säger Agnes Knochenhauer.

Förra året var första gången Lag Hasselborg fick möjligheten att på heltid satsa på curlingen, då med hjälp av stöd från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs kommer att ha fortsatt stöd från SOK:s topp- och talangprogram, där de har blivit uppgraderade från talang- till toppnivå. Laget har även inlett ett samarbete med två stora svenska företag.

–Nu kan vi göra en helhetsplan. Och om vi inte hade ett ekonomiskt stöd hade det rent praktiskt varit väldigt svårt att göra en långsiktig plan, säger Agnes Knochenhauer.

–Sen är det också att vi i vår vardag behöver ha en trygghet. Man pallar att sticka huvudet i sanden och köra i en period, men att göra det på lång sikt fungerar inte för någon av oss.

Förra årets heltidssatsning kröntes med ett OS-guld i Pyeongchang och laget kommer att fortsätta träna och förbereda sig på ett liknande sätt.

–Vi såg ju vilken otrolig utveckling vi hade förra året. Vi tror att vi kan ta fler steg om vi fortsätter ha möjligheten att lägga mer tid på curlingen, gymmet och återhämtning. Återhämtning har varit det som vi under tidigare år har varit tvungna att stryka. Det håller inte i längden och till sist tar det på kvalitén, säger Anna Hasselborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.