Ryan Fry skäms efter sin extremfylla i samband med en mach i lördags. Foto: TT.

OS-mästare utkastad för extremfylla

Uppdaterad
Publicerad

En fylleskandal inom toppcurlingen skakar Kanada. OS-mästaren från 2014, Ryan Fry, och hans lagkamrater blev utkastade från World Tour-tävlngen i Reed Deer i lördags efter ”extrem fylla”, skriver tv-bolaget CBC.

När lag Fry, där skippern var den enda från OS-guld-laget 2014, skulle ut och spela match knäckte de höggradigt berusade männen kvastar, sparkade på stenar, och skrek ut svordomar. Innan de kom ut på isen hade de vandaliserat omklädningsrummet och slängt sina motspelares kläder omkring sig.

– Mina handlingar var respektlösa och pinsamma. Det var helt rätt att diska oss, säger Fry som vill sjunka genom jorden.

– Jag vill bara be om ursäkt till var och en personligen som var på plats.

Diskades för ”osportsligt beteende”

– Det var 30-40 tomma ölflaskor där inne, dessutom dracks det shots. När de kom ut på isen var de hur packade som helst, säger en kommentator i tävlingens tv-sändning.

”Osportsligt beteende” var motiveringen till diskningen och världstouren inom curlingen har blivit tagen på sängen och saknar riktlinjer kring den här typen av beteende.

– Det här är väldigt ovanligt. Vi har väldigt sällan att ta ställning till den här typen av händelser. Det här gick långt över gränsen till att ta ett par drinkar efter matchen, säger världstourens Gerry Guerts.

Världstouren inväntar nu den officiella matchrapporten för att ta ställning till eventuella påföljder och införande av nya uppförandekoder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.