Sveriges Oskar Eriksson och Almida de Val under matchen mot Estland i curling-VM för mixed dubbel den 18 maj 2021 i Aberdeen. Foto: Bildbyrån

OS-platsen fixad – curlinglaget till Peking

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska mixed dubbel-laget är klart för OS.

Detta efter 11-7 mot Kina i curling-VM.

Nu laddar laget för slutspel.

Sveriges mixed dubbel-lag blev första laget som blev klart för slutspel i curling-VM i Aderdeen, Skottland. Detta innebär också att de kvalificerat sig för OS i Peking 2022. Oskar Eriksson och Almida de Val har vunnit sju raka matcher i gruppspelet.

– Det känns helt fantastiskt. En OS-plats var det första stora delmålet på VM och nu ska vi ladda om för avslutningen av gruppspelet för att säkra en direktplats i semifinal. Och självklart drömmer vi om ett VM-guld, säger Oskar Eriksson och Almida de Val till curling.se.

Efter avslutat gruppspel väntar slutspel för de tre bäst placerade lagen i varje grupp. Ettorna i respektive grupp går direkt till semifinal. Tvåorna och treorna spelar kvartsfinal.

Mixed dubbel gjorde entré som gren i OS i Pyeongchang 2018. Det här är första gången som Sverige kommer delta med ett lag.

I de avslutande gruppmatcherna i morgon väntar Nya Zeeland och Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.