Seger mot Schweiz för lag Edin. Foto: TT

Revansch för Lag Edin – storvinst mot Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Två fina omgångar, med tre poäng i båda, gjorde att Lag Edin kunde ta revansch för förlusten mot Skottland och vinna tämligen klart över Schweiz i den sjunde matchen.

– I den här matchen fick vi till det, säger Niklas Edin i en intervju till curlingförbundet.

Lag Niklas Edin hämtade sig efter förlusten mot Skottland vid curling-VM i Lethbridge, Kanada, och vann över Schweiz med 9–4.

I fjärde omgång drog Edin i väg med tre poängstenar, en bedrift som återupprepades i sjätte omgången.

När svenskarna dessutom tog med sig två poäng i åttonde omgången kastade Benoit Schwartz in handduken.

– De spelar väldigt offensivt och sätter många bra slag – det är det sättet som de spelar mot många topplag. Men många lägen blir svåra och spelar vi bra gynnar det oss. Och i den här matchen fick vi till det, säger Niklas Edin i en intervju till curlingförbundet.

Fem matcher återstår

Sverige har hittills vunnit sex matcher och har bara en förlust. Fem matcher återstår före slutspelet, där lag Edin ska försöka försvara fjolårets VM-guld.

– Det var ganska olika isförhållanden i de senaste matcherna. Vi ska försöka fokusera för att hitta in bra på alla banor och med alla stenar framöver, säger Edin.

Så här spelas culing-VM för herrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.