Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Succéstart för Lag Hasselborg – vann stort mot Nya Zeeland

Uppdaterad
Publicerad

Inte helt oväntat tog Sverige en klar seger mot VM-debuterande Nya Zeeland i öppningsmatchen. Med ett gott publikstöd på hemmaplan i Sandviken krossade Lag Hasselborg motståndet.

Lag Hasselborg inledde öppningsmatchen starkt och tog tidigt ett kommando. Efter en fin sista sten av skipper Anna Hasselborg i den första omgången stod det 3-0.

Ett avslappnat Sverige fortsatte på inslagen bana. Nya Zeeland hade inte mycket att sätta emot när Sverige utökade till 6-1 i den tredje omgången. Och efter missar från det nyazeeländska laget kunde Sverige ta hela sex poäng i den fjärde omgången och gå upp i ledning med 12-1.

– Det är jättesvårt att spela mot Sverige. Ett världslag med god rutin, säger SVT:s expert Eva Lund

Gav upp

Det nyzeeländska laget spelar sitt första världsmästerskap, men valde att ge upp matchen efter sex omgångar. Sverige vann med 14-2.

– Som vi anade på för hand så spelar de för svårt, säger expert Eva Lund efter en av Nya Zeelands missar.

”Kände ett otroligt stöd”

– Det var riktigt kul, en underbar publik. Redan från början kände vi ett otroligt stöd, säger Anna Hasselborg om matchen.

Sverige spelar sin andra gruppspelsmatch redan i kväll. Då ställs Lag Hasselborg mot giganten Kanada. Matchen sänds i SVT24 och SVT-play med start kl. 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.