Sveriges skipper Anna Hasselborg. Foto: TT

Svensk curlingseger mot Italien

Uppdaterad
Publicerad

Svenska lag Anna Hasselborg vann den näst sista gruppspelsmatchen i curling-VM i kanadensiska Calgary.

Svenskorna gick upp i ledning i den tredje omgången, då man fick med sig hela fyra poäng, sedan Italien tagit ett poäng i vardera i de båda inledande omgångarna. I fjärde adderade Sverige ytterligare två, och sedan blev uppförsbacken för tung för italienskorna.

Sverige vann till slut matchen med 9–5. Senare i natt, svensk tid, återstår Japan. Matchen sköts tidigare i veckan upp sedan covidsmitta i ett tv-team upptäckts.

Sverige är redan klara för slutspel, och har i och med det även säkrat en OS-plats.

Klara för slutspel och OS är även Danmark, som besegrade Skottland med 9–5.

– Jag sade till alla innan vi åkte hit att om vi vinner två matcher, så kommer jag att vara väldigt glad. Och nu är det sju. Det händer inte så ofta att Danmark tar sig till vinter-OS, så vi vill verkligen dit, sade danska skippern Madeleine Dupont efter segern, men innan OS-platsen var bekräftad, till Internationella curlingförbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.