Sverige föll mot Italien – svag inledning på VM

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Sverige förlorade mot Italien i curling-VM i Las Vegas med 8–10 på söndagen.

Det här var lag Edins andra raka förlust i mästerskapet.

– Vi får inte riktig koll på isen och hur vi ska sätta dem, säger Christoffer Sundgren efter matchen.

På kvällen var det dags att ta sig an italienska lag Joel Retornaz.

Inför sista omgången ledde svenskarna med 8–6, men italienarna lyckades knipa hela fyra poäng i den sista omgången och slutresultat blev 10–8 till Italien.

Sverige som tog OS-guld i Peking i februari och dessutom är regerande världsmästare har efter tre matcher, varav två förluster, halkat långt ner i resultatlistan.

– De kom undan med alla studsar första två omgångarna, vi får inte riktig koll på isen och hur vi ska sätta dem, säger lag Edins Christoffer Sundgren efter matchen.

Har två raka förluster

Lag Edin har vunnit de tre senast VM-gulden, men har nu två raka förluster redan i gruppspelet. Totalt 13 lag deltar i VM. Först spelas en grundomgång där alla möter alla. Sedan väntar slutspel, med start till helgen. Ettan och tvåan efter grundserien går direkt till semifinal, medan lag placerade på platserna tre till sex gör upp i kvartsfinaler.

Härnäst väntar danska lag Tobias Thune.

– Vi ska äta och sova bra, sedan komma ut och göra en bra dag i morgon, säger Sundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.