Lag Hasselborg föll i VM-semifinalen. Foto: Bildbyrån

Sverige föll i semifinalen – Ryssland för starka

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i VM-semifinalen mot Ryssland.

Ryskorna satte in ett ryck i den fjärde omgången som lag Hasselborg inte kunde ta ikapp utan föll med 7-8.

– Ryssland var lite starkare i den första halvan av matchen, säger SVT:s expert, Eva Lund.

Det blir ingen VM-final för Lag Hasselborg.

Det står klart efter att man förlorat semifinalen mot Ryssland.

Sverige inledde matchen osäkert och stod för en del enkla misstag. Det var sedan i den fjärde omgången som det stora rycket kom för det ryska motståndet.

Ryssland fick från den omgången med sig hela fyra poäng och en total ledning på 5-1 redan efter fyra av tio omgångar. Sverige spelade upp sig därefter och via poängerna tre och två i serierna sex och åtta, var det bara en poängs underläge inför de avslutande två omgångarna.

”De kniper bronset”

Men i slutet kunde ändå ryskorna kontrollera sin ledning, ta den i mål och vinna denna semifinal med 8-7. Nu väntar finalmatch för Ryssland som SVT sänder, i kväll klockan 21.00 och för Sverige blir det bronsmatch mot USA klockan 16.30 som SVT också sänder.

– Ryssland var lite starkare i den första halvan av matchen. Sverige gjorde så bra de kunde och det ska de ha all credd för och de kommer att vara besvikna nu. Men jag hoppas att Sverige lyckas skaka av sig detta nu och kniper bronset mot USA vilket jag tror att de gör då Sverige är ett mycket bättre lag, säger SVT:s expert, Eva Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.