Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Daniel Magnusson. Foto: Bildbyrån

Sverige tog blytung seger – närmar sig slutspelsplats

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrarna tog en viktig seger i den femte matchen av curling-EM.

Norge besegrades med 6-5 efter en tajt avslutning.

Segern gör att lagets slutspelschanser ökade rejält.

Sverige, utan stjärnskippern Niklas Edin, har haft en tuff inledning på curling-EM i Östersund. En seger på fyra matcher var facit inför matchen mot Norge, och en förlust kunde inneburit att slutspelsdrömmen krossats om andra resultat gått fel väg för Sverige.

Då blev det en tajt tillställning där Sverige till slut skulle vinna med 6-5. Det efter att ha spelat två 0-0 omgångar i rad för att få sista sten i 10:e. Väl där spelade Sverige smart och tvingade fram ett norskt misstag, där de slog i sin egen sten, som gjorde att Oskar Eriksson inte behövde lägga den sista stenen.

Sverige ligger nu femma, en seger bakom fyran Tyskland, där de fyra främsta i gruppspelet går till slutspel. Sverige har fyra matcher kvar att spela.

19.00 imorgon, tisdag, spelar Sverige mot just Tyskland i en match som sänds på SVT Play. Innan dess väntar match mot Tjeckien kl 09.00, den matchen sänds dock inte i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.