Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: The Curling Channel

Sverige ut i VM-kvarten efter mardrömsomgång

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg mot semifinal i mixeddubbel-VM i curling i schweiziska Geneve. Men Tyskland tog fyra poäng i den sjunde omgången av kvartsfinalen mot det svenska syskonparet Rasmus och Isabella Wranå och då var det över.

Isabella och Rasmus Wranå hade imponerat på VM. De slutade tvåa i grundomgången och tog sig därmed till kvartsfinal. Men där tog det stopp.

Svenskarna inledde med en tvåpoängare, men redan i nästa omgång vände de tyska paret som består av Pia-Lisa Schöll och Klaudius Harsch.

Sedan spelade svenskarna stabilt och såg ut att gå vidare, men i den sjunde omgången föll de plötsligt med hela 4-0. De lyckades ändå ta en tvåpoängare i den åttonde omgången och därmed gick kvartsfinalen till skiljeomgång. Den blev en riktig rysare, men Tyskland utnyttjade att de hade sista stenen och vann till slut med 11-8. 

Tyskland möter nu Skottland i semifinal. I den andra semifinalen ställs vinnaren i dagens match mellan Norge och Kanada mot Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.