Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranaa och Christoffer Sundgren håller upp sina guldmedaljer efter finalmatchen mot Kanada. Foto: Paul Chiasson/TT

Sverige vinner guld i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar är världsmästare i curling. Det står klart efter nattens finalmatch mot Kanada.

– Det känns fantastiskt. Det här var nog den bästa vinsten i min karriär, vi har aldrig spelat bättre, sa en nöjd Niklas Edin strax efteråt.

Matchen inleddes klockan ett i natt svensk tid och avslutades strax innan klockan fyra. Då stod det klart att Sverige var nattens vinnare med 7-2 mot hemmanationen Kanada.

– Vi har aldrig spelat bättre än det här under en tävling, det kändes som att vi dominerade hela veckan. Vi visste att det här skulle bli en tuff match, så jag är väldigt glad att vi kunde vända den och vinna, sa Niklas Edin till pressen efteråt.

Nionde VM-guldet på herrsidan

Det var jämnt fram till den sjunde omgången, sedan tog Sverige först två poäng och sedan tre. Därefter gav Kanada upp, trots det uppbackande stödet från hemmapubliken i kanadensiska Lethbridge.

– Det här suger, vi ville så gärna vinna matchen. Så det är en stor besvikelse att det tog slut så där snabbt. Sverige är ett grymt lag, grattis till dem, sa silvermedaljören Kevin Koe efteråt.

Det här är nionde gången som Sveriges herrar vinner guld i curling-VM. Bronsmedaljörer blev Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.