Team Hasselborg till final i Grand Slam Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg till final i Grand Slam

Uppdaterad
Publicerad

De är regerande mästare i Grand Slam-tävlingen National.

Nu har lag Hasselborg tagit sig till final igen i årets upplaga.

Där ställs de mot det kanadensiska lag Fleury.

Lag Hasselborg ska under söndagskvällen försvara titeln från 2019 i Grand Slam-tävlingen National i Chestermere utanför Calgary i Kanada.

I kvartsfinal besegrade det svenska laget Team Homan med 8–7 och i semifinalen skrevs segersiffrorna till 5-4 mot lag Trinzoni.

”Det verkar som att de har momentum just nu och sätter många stenar. Det kommer nog bli en jämn match i morgon”, säger det svenska finalmotståndet Tracy Fleury till Grand Slam of Curling.

Det svenska laget består av Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs.

För herrarna och lag Edin del tog det slut i kvartsfinalen mot lag de Cruz där det svenska laget fick se sig besegrade med 2-4.

Boost National är den andra av fem tävlingar i curlingens Grand Slam. Totalt tävlar lagen om cirka 2,6 miljoner kronor i prispengar över alla tävlingar. En seger innebär ett kassaklirr på runt 300 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.