Lag Anna Hasselborg tog tredje raka segern i curlingens World Cup i Kina. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Fyra raka för lag Hasselborg

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg har nu fyra raka segrar och är nära final i Curling World Cup i kinesiska Suzhou.

– Det skulle vara stort för oss att nå final här, säger Sara McManus till turneringens hemsida.

Även lag Edin vann sin match imorse.

Lag Hasselborg slog Kina med 9-2 och Skottland med 6-4 och är obesegrade och leder sin grupp. Mot Kina avgjorde laget med fyra poäng redan i tredje omgången. Matchen mot Skottland inleddes och avslutades bra och med sista sten i sista omgången tog man en poäng och säkrade segern.

– Vi har haft det lite jobbigt under sommaren att komma tillbaka efter OS och VM, så det skulle vara härligt att vinna här. Det skulle visa att förra säsongen inte var nån tillfällighet utan att vi bevisar att vi hör hemma här, säger Sara McManus.

Andra segern för lag Edin

Lag Edin slog USA med 9-8 efter skiljesten, som används i stället för en hel skiljeomgång i tävlingen. Sverige har två segrar och två förluster och har fortfarande chans att nå final. Rasmus Wranå var tillbaka efter sin ryggskada som igår tvingade laget att spela med tre man.

– Jag är förvånad att vi fortfarande har chansen efter allt som hänt, säger Niklas Edin till hemsidan.

Sveriges mixeddubbelpar Therese Westman och Robin Ahlberg ligger däremot sist i sin grupp, efter endast en seger på fyra matcher.

Tävlingen är den första deltävlingen av fyra i den nya nationsturneringen.

Fakta: Curling World Cup

World Cup avgörs i Suzhou, Kina, den 12–16 september, Omaha, USA, den 5–9 december, Jönköping den 30 januari–3 februari och med final i Peking, Kina, den 8–12 maj 2019.

Åtta lag för respektive damer, herrar och mixeddubbel deltar och lagen delas in i två grupper om fyra lag. Vinnarna i respektive grupp möts i final.

Matcherna avgörs i åtta omgångar, i stället för tio. Om det är oavgjort efter åtta omgångar avgörs matcherna med en sten i stället för en hel skiljeomgång.

I de första tre tävlingarna finns det prispengar på totalt 165 000 dollar (motsvarande 1,5 miljoner kronor) och motsvarande 2,5 miljoner kronor i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.