Tredje raka segern för Lag Hasselborg Foto: Bildbyrån

Tredje raka segern för Lag Hasselborg

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg har kommit igång rejält i curling-EM i Lillehammer. Laget besegrade Turkiet med 6-4 och har nu tre raka segrar i mästerskapet.

På herrsidan ser det också bra ut för Sverige. Lag Edin säkrade under tisdagen femte raka segern när man besegrade Tyskland med 9-6.

Det svenska mästarlaget, Lag Hasselborg, fick en tuff start på turneringen med två förluster på tre matcher. Men nu verkar laget ha kommit igång.

I förmiddagens match mot Turkiet blev det seger med med 6-4. Det var tredje raka segern i turneringen.

Laget inledde matchen bra och tog två poäng redan i den första omgången och följde sen upp med en till tvåpoängare i den fjärde. Turkiet gjorde matchen lite mer spännande när de fixade två poäng i den åttonde omgången, men Lag Hasselborg höll undan och vann matchen.

Lag Hasselborg har nu fyra segrar och två förluster. Senare idag spelar laget dagens andra match, då ställs de mot Estland.

Lag Edin tog femte raka segern

På herrsidan ser också det fortsatt bra ut för Sverige. Lag Edin föll i premiären mot Skottland men har nu följt upp det med idel segrar.

Under tisdagen tog man femte raka segern när man besegrade Tyskland med 9-6.

Efter en jämn inledning drog man ifrån i femte och sjätte omgången.  

I morgon väntar nya matcher för lag Edin när man ställs mot Italien och Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.