Sportstudion med cykel-VM och guldjakt i damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens Sportstudio bjuder på många timmar spännande liveidrott. Cykel-VM drar igång med damernas lagtempo och i damallsvenskan möts Rosengård och Kristianstad i en viktig match i guldstriden.

Sportstudion, med David Fjäll som programledare, bjuder också på nyhetsuppdateringar och uppsnack inför VM i ridsport och den individuella finalen i hoppning. Studion gästas av experterna Emma Johansson (cykel), Marcus Johannesson (fotboll) och Lotta Björe (ridsport).

Först ut är alltså cykel-VM i Innsbruck. I fjol inleddes VM med en skräll när Team Sunweb tog hem VM-gulden i lagtempo på både herr- och damsidan. När VM börjar i dag kan det bli repris.

”Emilias lag spännande”

Damernas Team Sunweb har kört bra i år. Boels (Dolmans Cyclingteam, red. anm.) får gå en fajt med Sunweb. Men Team Sunweb har tappat ett starkt kort, en av deras tjejer, Floortje Mackaij, bröt käken för ett par veckor sedan, säger Emma Johansson som även tror att svenska Emilia Fahlins stall, Wiggle High5, har en chans.

– Emilias lag blir lite spännande. De kan faktiskt köra för medalj.

I lagtempo kör alltså cyklisterna för sina proffsstall, inte sitt landslag. De övriga svenskorna som deltar är Hanna Nilsson (för BTC City Ljubljana) och Sara Penton (för Team Virtu Cycling).

Toppmöte i damallsvenskan

Rosengård bör vinna på söndag för att ha en chans till SM-guld, och även Kristianstad är pressat att vinna för att inte tappa mark i guldstriden. Sportstudion visar toppmötet mellan Rosengård och Kristianstad på Malmö IP med avspark 14.00.

Hålltider Sportstudion

Sändningstid: 10-12.30 samt 13.45-16.00 i SVT1

10.10 SVT1: Cykel-VM med damernas lagtempo

14.00 SVT2: Damallsvenskan, Kristianstad-Rosengård

Övriga SVT-sändningar:

14.40 SVT2: Cykel-VM, lagtempo herrar

15.30 SVT2: VM i ridsport, final hoppning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.