Colombianen Egan Bernal blev förra året förste sydamerikan att vinna Tour de France. Han blev väggmålning i sin hemstad Zipaquira utanför Bogota. Foto: TT

15 maj deadline för Tour de France

Uppdaterad
Publicerad
Medan arrangemang efter arrangemang faller håller arrangören av Tour de France öppet länge innan beslut tas om tävlingen. Den 15 maj är deadline för att avgöra om cykelklassikern ska köras eller inte.

Den franska idrottsministern Roxana Maracineanu föreslog tidigare i veckan att ett alternativ för att rädda tävlingen 27 juni-19 juli är att köra den utan publik. Man skulle då följa tävlingen via tv-sändningen. 

Det uppskattas inte av vissa av etapparrangörerna.

– Även om bilderna på tv är vackra, även om det gör att du vill besöka platsen, skulle det förstöra upplevelsen helt. Det skulle inte bli samma sak, säger Stéphane Villain, vice borgmästare i Châtaillon-Plage, som ska ha etapp elva, till Cyclingnews.

OS-platsen i kalendern ledig

Med tanke på att fönstret vid OS i Tokyo, juli/augusti, blivit ledigt kommer en del andra förslag. Det haglar av idéer i det omritade idrottslandskapet under coronapandemin.

– Med tanke på att OS skjutits upp öppnar sig nya möjligheter. Varför inte skjuta upp touren till i slutet av juli? frågar sig Daniel Spagnou, borgmästare i Sisteron som står värd för etapp tre och fyra.

KLIPP: Ordföranden hoppas på Tour de France för kvinnor (3 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ordföranden hoppas på Tour de France för kvinnor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer