Chris Froome (näst längt till höger) med sitt Team Sky-stall under dagens lagtempoetapp under Tour de France. Foto: TT.

Byte av gula ledartröjan efter lagtempot

Uppdaterad
Publicerad

Det blev byte av den gula ledartröjan i Tour de France efter att lagtempot över 35 km avgjorts i Cholet där den tredje etappen kördes. BMC vann lagtävlingen och den individuella ledningen övertogs av Greg Van Avermaet från samma stall.

Lycklig kunde belgaren Van Avermaet krama om sina lagkamrater när det sista hotet var avvvärjt. Det var tätt i täten med de fem första lagen inom tolv sekunder.

– Det är alltid något speciellt när hela teamet är inblandad i lagvinsten. Det var ett stort mål att nå den gula tröjan under den första veckan, något vi ska njuta av, säger Van Avermaet till Eurosport.

Förhandsfavoriten Chris Froome fick också ett bra formbesked när hans Team Sky körde in som tvåa, fyra sekunder efter BMC-stallet.

Froome: ”Jag känner mig bra”

– Jag är verkligen nöjd med hur grabbarna körde, det var en stark insats av samtliga. Det räckte inte för att vinna etappen men det känns bra att vara med där uppe, säger förhandsfavoriten Chris Froome om sitt Team Sky-stall enligt BBC.

– Det var skönt att ta tillbaka lite tid efter kraschen på första etappen. Jag känner mig bra och ser fram emot de kommande dagarna.

Båda etappsegrarna Fernando Gaviria (den första etappen) och Peter Sagan tappade på sina lagkamrater och orkade inte vara med över mållinjen. Tiden räknades på fjärde åkare i mål av åtta startande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.