Caleb Ewan jublar efter sin andra etappseger i Giro d´Italia. Foto: TT Bild

Caleb Ewans andra etappseger i Girot

Uppdaterad
Publicerad

Den unga australiensaren Caleb Ewan vann sin andra etappseger när han spurtade hem den elfte etappen av Giro d´Italia.

Ewan tryckte till på upploppet i Novi Luguri på den extremt platta etappen och besegrade gårdagens spurtsegrare Arnaud Démare. Valerio Conti har dock kvar den rosa ledartröjan.

Halva Giro d´Italia är avverkat, när det gäller antalet etapper. Men de tuffa bergsetapperna och avgörande tempoetapper väntar under de två veckorna fram till målet i Verona 2 juni.

Liksom under tisdagens etapp var det extremt platt, och en etapp utan större utbrytningar – som avslutades med en stor klungspurt. Där kom den explosiva Ewan fram bäst och vann sin andra etappseger, nu i legendaren Fasto Coppis hemstad Novi Liguri.

– Det vi gjorde fel i går, gjorde vi rätt i dag. Vi visste att det skulle vara motvind och ett långt upplopp och laget väntade vi in i det längsta. Laget satte mig i en perfekt position, sa den unge australiensaren.

– Jag har självförtroendet och ett bra lag i ryggen, så då spelar det ingen roll om det är ett kort upplopp, eller som i dag ett långt uppför, fortsatte Ewan som av allt att döma hoppar av Girot för att satsa på Tour de France:

– Om jag finns med i Verona? Nej, det finns viktigare uppgifter framöver, sa han och visade att detta förmodligen var hans sista etapp eftersom de platta spurtetapperna nu är över.

Svensken Tobias Ludwigsson, som kör för samma stall som offensiva tvåan Démare rullade i mål som 86:a. Han ligger 102:a sammanlagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.