Jenny Rissveds kör landsvägscykel för landslaget. Foto: Bildbyrån

Rissveds testar landsväg – kör för blågult i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds är uttagen att köra landsvägscykel i landslaget.

Under torsdagen är hon en del av det svenska laget som inleder etapploppet Gracia Orlová tour i Tjeckien.

OS-guldmedaljören från Rio 2016, Jenny Rissveds, har gjort en imponerande start på säsongen – på landsväg.

Hon efteranmälde sig till Swe Cup-premiären på Kinnekulle under den gångna helgen – och vann damklassen efter en stark forcering med knappa kilometern kvar.

Efter den segern står det också klart att hon är uttagen i landslaget som kör Gracia Orlová tour i Tjeckien, under den här veckan.

– Mouintainbike är fortfarande nummer ett för Jenny, men hon är nyfiken på att testa landsväg och kontaktade oss om att prova att köra ett etapplopp, som hon gjort som junior tidigare, säger förbundskaptenen Lucas Persson till SVT Sport.

Lucas Persson tror att Rissveds har stora möjligheter att lyckas direkt i den blågula seniordebuten.

– Jag tror att det kan passa henne väldigt bra, etapploppet i Tjeckien är väldigt kuperat och jag blir inte överraskad om hon är med i toppen direkt, säger Lucas Persson.

Jenny Rissveds manager i Team 31, Robert Whitlock, klargör dock att hennes fokus fortsatt ligger på mouintainbike.

– Hon gör ingen allvarlig satsning på landsväg, hon kör för att hon tycker det är kul och att det är ett bra komplement till satsningen på mouintainbike. Där har vi en medveten satsning, säger han till SVT Sport.

Arkiv: Jenny Rissveds tog hem sprinten i världscupen 3/9-2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.