Cykelförbundet: ”Inte ett år till med den här skiten”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cykelförbundets ordförande Stefhan Klang ger sin syn på konflikten med Jenny Rissveds. – Hon beskriver konflikten ganska väl, säger han till SVT.

Jenny Rissveds har haft en tuff tid efter OS-guldet i Rio 2016. Hon har drabbats av två dödsfall i familjen och hamnat i konflikt med Svenska cykelförbundet.

Bråket med förbundet, som gäller sponsorsavtal, ledde bland annat till att hon hoppade av VM.

– Det är en jättego och bra tjej på alla sätt och vis, och den glädjen som vi hade när vi firade henne efter att hon kom hem från Rio har ju verkligen bytts till någonting som inte alls är lika roligt, säger cykelförbundets ordförande Stefhan Klang angående konflikten med Rissveds.

Konflikten löst innan årsskiftet

Han menar att det egentligen inte är förbundet och Rissveds som inte kommer överens utan att det är sponsorsavtalen som står i vägen.

– Diskussionerna handlar väldigt mycket om hjälmen. Det har varit den stora delen eftersom att vår samarbetspartners huvudsakliga verksamhet är skyddsutrustning, säger han.

Konflikten ska vara löst innan årsskiftet enligt Klang.

– Jag vill inte ha ett år till med den här skiten, om jag får uttrycka mig så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer