Hanna Nilsson missar tempoloppet på SM. Foto: Bildbyrån

Cykelstjärnan skadad igen – missar SM

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan gjorde landsvägscyklisten Hanna Nilsson comeback efter en allvarlig knäskada. Nu har 26-åringen drabbats av en ny skada efter en svår krasch under sista etappen av världstourloppet i England.

– Nu är det armen som fått en smäll. Det gör oerhört ont. Jag flyger hem nu och ska direkt till akuten i Malmö för undersökning, säger Hanna Nilsson i ett pressmeddelande från Vårgårda CK.

Kraschen inträffade efter att några cyklister sladdat omkull och Nilsson fastnat i olycksklungan.

– Allt gick så fort. Men jag kände direkt att något var fel. Jag hade inte en chans att kunna ta mig upp på cykeln och fortsätta”, säger Nilsson och fortsätter:

– Det här känns helt sjukt med alla skador. Jag har redan bett mina föräldrar att avanmäla mig från tempoloppet på SM (på onsdag). Men hur det blir med resten av världstouren vet jag inte förrän läkarna sagt sitt.

Amerikanskan Coryn Rivera vann femdagarsloppet och svenska Sara Penton slutade 46:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.