Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danske Kasper Asgreen skrällde när han vann 18:e etappen av Tour de France. Foto: TT

Dansk skrällseger i Tour de France:”Verkade lite hopplöst”

Uppdaterad
Publicerad

Danske Kasper Asgreen stod för en superskräll genom att vinna den 18:e etappen av Tour de France efter en lång utbrytning.

– Jag upplevde faktiskt att det var en omöjlig utbrytning. Flera gånger funderade vi också på att ringa tillbaka dem (till det övriga fältet). För det verkade lite hopplöst, säger lagkamraten Michael Mørkøv.

Det såg ut som en omöjlig uppgift när Kasper Asgreen bara hade tre cyklister med sig i en lång utbrytning på den 185 kilometer långa etappen.

Men Quick-Step-dansken trodde på det längs vägen.

– Det var så klart inte idealiskt. Jag hade hellre gått med sex, sju, åtta män. Men det är också den sista veckan av touren, och vi kommer från några tuffa, tuffa veckor.

– Jag uteslöt det inte, säger Kasper Asgreen.

Efter en spurtstrid segrade dansken.

– Alla gjorde det fantastiskt där ute. För att vara ärlig så förtjänade vi alla (som var med i utbrytningen) vinsten i och med det arbete vi lagt ner.

– Men jag är verkligen glad över att vinna, säger Asgreen.

Asgreens landsman Jonas Vingegaard leder sammandraget i överlägsen stil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.